Wednesday , May 31 2023

Röyksopp – Röyksopps Night Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[ep, Virgin/EMI, betyg: 0]

Jag såg Röyksopp för några år sedan som förband åt Moby i Göteborg. Jag blev inte särskilt imponerad av deras konsert då och kände mig därför måttligt intresserad av nya live-cd´n. Men någonting har hänt… Även om det knappt märks att det faktiskt är live, (publiken är så gott som bortskalad) så innehåller skivan nya och roliga versioner av Röyksopp´s mest kända låtar. Framför allt gillar jag Bel Canto-sångerskan Anneli Drecker´s insatser på “What else is there” och “Sparks”. Dessutom medverkar multi-konstnären Chelonis R. Jones i supersnygga “Go away” och jag önskar nästan att han kunde bli ett med gruppen och alltid sjunga…
Konserten spelades in på Rockefeller i Oslo efter en lång turné runt om i Europa och Nord-Amerika och jag kan bara ana hur stolt den norska publiken måste ha varit när bandet äntligen gjorde sista spelningen på hemmaplan. För när Svein Berge till sist tar mikrofonen och gör en helt magnifik version på avslutande “Go with the flow” kokar hela Rockefeller och plötsligt får publiken utrymme och blir till slut ett med musiken. Så här bra har Röyksopp aldrig varit!

Om Webbmaster

Kolla även

Febern och Rebecka Digervall – “Ingentinget”

Nu över till ett intressant samarbete.  Bakom maskinerna hittar vi Erik Gotfredsen och Anton Jonsson …