Thursday , April 18 2024

Röyksopp – Röyksopps Night Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[ep, Virgin/EMI, betyg: 0]

Jag såg Röyksopp för några år sedan som förband åt Moby i Göteborg. Jag blev inte särskilt imponerad av deras konsert då och kände mig därför måttligt intresserad av nya live-cd´n. Men någonting har hänt… Även om det knappt märks att det faktiskt är live, (publiken är så gott som bortskalad) så innehåller skivan nya och roliga versioner av Röyksopp´s mest kända låtar. Framför allt gillar jag Bel Canto-sångerskan Anneli Drecker´s insatser på “What else is there” och “Sparks”. Dessutom medverkar multi-konstnären Chelonis R. Jones i supersnygga “Go away” och jag önskar nästan att han kunde bli ett med gruppen och alltid sjunga…
Konserten spelades in på Rockefeller i Oslo efter en lång turné runt om i Europa och Nord-Amerika och jag kan bara ana hur stolt den norska publiken måste ha varit när bandet äntligen gjorde sista spelningen på hemmaplan. För när Svein Berge till sist tar mikrofonen och gör en helt magnifik version på avslutande “Go with the flow” kokar hela Rockefeller och plötsligt får publiken utrymme och blir till slut ett med musiken. Så här bra har Röyksopp aldrig varit!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …