Johan Melander & Nya Stan – Johan Melander & Nya Stan

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Union, betyg: 0]

I varenda recension av Johan Melander & Nya Stan nämns Jakob Hellman som referens. Det här är inget undantag. Melander skriver vispop i samma anda och har en röst som påminner en hel del om den skygga popikonen från Vuollerim.
Johan Melander är dock bördig från mina hemtrakter kring Linköping, men bor sedan ett tag i Göteborg. I vintras hörde jag den snygga balladen “Kom Vinter (snöa mer)” och fastnade direkt. Debutalbumet har flera låtar i samma klass, framförallt inledande “Naken nyss med den som kör” och “Dallas”, även om de handlar om mer fartfylld energipop.
Allt är inte lika charmigt och lysande, men Johan Melander överraskar med en platta som känns anspråkslös men visar sig vara riktigt spännande. Det här får gärna bli sommarens svenska genombrott.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …