Cephalgy – Finde Deinen Dämon

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Out Of Line, betyg: 0]

“Finde Deinen Dämon” med Cephalgy är knappast något för muntergökar. Istället är det mörker, elände och smärta som gäller. På en tung ebm-bädd av malande synthar levereras svårmod på löpande band, i första hand på tyska, men även lite engelska slinker emellan. Som kronan på verket kan den som så önskar spika upp fodralet på väggen för betraktelse eftersom det blir ett krucifix när man vecklat ut alla flikar. Ändå tycker jag att det här är hyfsat bra. Musiken är förhållandevis avskalad och ren samtidigt som den är full av energi. Den påminner om gamla dagars ebm-band som exempelvis Front 242 och Robotico Rejecto i kombination med dagens BlutEngel och Wumpscut. Inte helt hopplöst med andra ord.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …