The Texas Governor – The Experiment

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, The Archenemy Record Company, betyg: 0]

Goolkasian är The Texas Governor. Kompgruppen har det onödigt långa namnet The Totally Broken Hearted Band. Goolkasian var tidigare sångare i psykedeliska 90-talsbandet The Elevator Drops. Liksom dessa är The Texas Governors musik på The Experiment en märkligt skitig pop med experimentella och psykedeliska inslag. Ljudbilden känns skräpig, musiken är smått rörig och relativt simpel, samtidigt som den är melodiös och har en ledig charm i sina bästa stunder. I motsats till 60-talets psykedeliska band ägnar sig The Texas Governor åt tämligen korta poplåtar där vissa är lättare att ta till sig, medan andra glider förbi spårlöst eller slutar lika abrupt som de börjat och där övrigt material mest är snårigt jobbigt. Med andra ord fungerar The Experiment som en direkt förlängning av vad jag tidigare har hört med The Elevator Drops och det bandets fans lär inte bli besvikna på den här plattan. Goolkasian har byggt en studio i sin lägenhet och spelat in The Experiment där. Låtarna handlar om The Texas Governors hustru, författarinnan Lisa Crystal Carver och plattans innehåll är säkert ärligt menat på alla sätt, men någon angelägenhet för den stora massan blir den aldrig. Det hindrar dock inte att de finaste spåren även kan avnjutas av folk utanför den närmsta bekantskapskretsen.

Om Webbmaster

Kolla även

Gamma Vortex och TUKT intar Charles Dickens i Helsingborg  

Charles Dickens Bar & Scen i Helsingborg har på senare år gjort en storsatsning på …