Tuesday , April 16 2024

System Syn – Postscript

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Metropolis, betyg: 0]

På med hjälmar och skyddskläder, och spänn fast säkerhetsbältena. Amerikanska System Syn är tillbaka med en platta som kommer att sopa mattan på dom elektroniska dansgolven. Lite grovt skulle man kunna säga att System Syn leverar futurepop, för “Postscript” består till övervägande del av dunka-dunka. De olika spåren drar åt alla möjliga håll såsom disco, ebm, industri och techno, och det är väl mitt i den mixen som System Syn kan på etiketten futurepop, även om det inte känns helt rätt. Bland de elva spåren finns flera rökare som jag fastnar för; jag älskar den lite sorgsna “All The Humans Things” med sina feta synhtljud, futurepopröjet i “Burning Out” och “Now” som ger en uppfattning om hur Pet Shop Boys skulle kunna låta om dom försökte ge sig på ebm. Sammantaget måste jag erkänna att jag faller för System Syn, trots att plattan egentligen inte är särskilt unik.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …