PTI – Exhaust

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, WTLL Records, betyg: 0]

Chicago baserade bandet PTI släpper nu en samling med remixer av sina tidigare låtar. PTI har gett ut två stycken fullängdsalbum och det är från dessa två som låtarna till “Exhaust” är hämtade. “Exhaust” är en dubbelsamling där man får ladda ned CD två från nätet. Omslaget innehåller nämligen en webbadress samt ett lösenord som ger tillgång till denna.

PTI bjuder här på ett stort utbud av remixer av deras låtar. Fokus ligger på tre av bandets låtar, nämligen Condemnation, Gone Silicon samt Identify. Variation bland mixarna är stort. Man kan finna allt från Negatives Formats trance mix av låten Gone Silicon till mera industrialistiska mixar som Christ Analogues mix av Identify. Andra band som gör tolkningar av PTI är bla Assemblage 23, Z Prochek, Interface och Torrent Vaccine.
PTI har under sin karriär släppt 17 låtar på sina två första fullängdare och man kan tycka att detta är för lite för att släppa en samling av remixer.

“Exhaust” är en samling som bör passa de flesta “synthare”. Här finns något för alla. PTI är en nyhet för mig och denna samling gör mig nyfiken att kolla upp bandets tidigare releaser närmre. Jag är helt övertygad om att jag inte kommer att bli besviken då kvaliteten på “Exhaust” står sig långt.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …