Sunday , February 25 2024

The Colombos – Bang Bang

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Highlight Music, betyg: 0]

Skivomslaget skulle aldrig kunna få mig att investera i den här plattan. På bilden är Västerås-bandet, iklädda sina gråtrista skjortor och koftor, fotade rakt upp och ner i något som påminner om en anonym kontorsmiljö. Konvolutet får mig att associera till ett gäng unga, skäggiga och förmodligen misslyckade datayuppies som ägnar sig åt studentikos humor, att diskutera politik och inreda sina bostäder efter diverse facktidningar. Min första (fördomsfulla) tanke var således att musiken kommer vara trist och äckligt allvarlig singer/songwriter-mög och americana, men där bedrog jag mig ordentligt.
The Colombos sound är ytterst tilltalande och musiken är bra mycket vildsintare i sin framtoning än vad medlemmarna ger sken av att vara. De här killarna rockar rått och redigt i skärande skitig 60-talsanda och orglarna, liksom Mikael Ströms genomträngande sång, sätter en personlig prägel på röjet. Det svänger som fan om titelspåret, den något lugnare “Deception bay”, stompiga “Mod revival?” och avslutande “Pretentious words”.
Oavsett om du är uppväxt med Hep Stars eller The HIVES bör The Colombos kunna kicka igång ditt blodomlopp ordentligt. Själv ser jag verkligen fram emot den fullängdare som utlovats till slutet av 2006. Kan bandet hålla den här standarden blir cd´n en bomb.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …