Plastic Noise Experience – Dead Or Alive

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Alfa Matrix, betyg: 0]

Plastic Noise Experience var på 90 talet en duo som gjorde hård och mörk ebm. Efter ett par års tystnad kom en ny skiva 2004, “Mascinenmusik”, och PNE hade under tiden blivit en medlem kortare och består numera endast av Claus Kruse. “Dead Or Alive” är en samlingsskiva bestående av åtta låtar som har spelats in på nytt med ny teknik utan att gå ifrån det gamla soundet, fyra liveinspelade låtar och tre låtar som remixats av bandets livemedlemmar.

Skivan som helhet lämnar mig ganska oberörd, den kanske är roligare för de som hörde låtarna när de först kom ut. Det är mörk ebm med mycket effekt på sången, vilket är standard för den här genren, och PNE känns varken bättre eller sämre än andra band. Min största reflektion är att deras cover på Bronski Beats “Smalltown boy” endast känns igen på den välbekanta slingan. Det som är bäst på skivan är de liveinspelade låtarna och då framför allt “Kill what kills you” och “Monoton Synchron”, de är inte lika grötiga och det känns som att bandet får ett lyft av livesituationen.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …