Wednesday , June 19 2024

Swedish/Spanish Rock Days

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Jon Josefsson)

“Spain knows Rock!” är ideen med detta punk/rock/powerpopbesök av tre spanska grupper som kommer att bevisa att Spanien är mer än Las Ketchup, Bacarra och Heroes del Silencio. De Madridbaserade banden Thee Girlfriends och Mallory Knox utlovar tjejpunk/powerpop och garageglam/retroinfluerade the Gain, energisk elegant rock.

Spanish Rock Days är fortsättningen på Swedish Rock Days som gick av stapeln i Madrid i höstas med svenska ASBOO, Ebon Tale, Skiller och Les Issambres som delade scen med spanska band. Nu har turen kommit till Stockholm att vara värdar åt Thee Girlfriends som vann Madridfestivalens demotävling, Mallory Knox powerpop (delvis på spanska) och The Gain.

Swedish/Spanish Rock Days är en svensk-spansk satsning för interkulturellt samarbete mellan svenska och spanska rock och pop band. Tanken är att ett utbyte ska etableras med två minifestivaler och rockdagar (höst Madrid/Vår Stockholm) där band kan skapa nyttiga kontakter med andra band och branchfolk samtidigt som den lokala publiken får chans att kanske se “Nästa stora grej” till ett billigt pris.

DemoTävling
“VINN FLYGBILJETTER; PROMO O GIGS I MADRID HÖSTEN 2006”

Vad vinner man?:
Flygbiljetter t/r till Madrid, gig och medverkan i Swedish Rockdays Madrid 2006, promotion i Spanien.

Vem kan medverka?:
Alla Svenska demo/självfinansierade band

Hur anmäler jag mig?:
Genom att skicka en mp3 låt till hanseguinoa@yahoo.es

Samt uppgifter om antal bandmedlemmar, kontaktuppgifter(telefon o email), era namn och kort resumé om var ni spelat osv.

NÄR UTROPAS VINNAREN?:
Vinnaren utropas den 20e maj på konserten på Brygghuset då de band som anmält sig måste närvara för att få reda på vinnaren. Bandmedlemmar i deltagande band kommer in till ett reducerat pris á 30 SEK

Program:

18e maj Klubbgig Alcazar (NALEN) 1900h 60, SEK

20e maj Dagsgig utan åldersgräns BRYGGHUSET (Odenplan) 1300h, 60 SEK

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …