Tobias Bernstrup – Killing Spree

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Tonight Records, betyg: 0]

Tobias Bernstrup har många strängar på sin lyra. Mellan olika visuella utställningar lyckas han då och då få ut en synthpopplatta. Musiken han då skapar är starkt förankrad i neo- synthpopens rötter med klara influenser av new romantic.

När jag tittar på omslaget till nya skivan “Killing Spree” får jag en känsla av att Tobias försöker kopiera S.P.O.C.K. Albumets konvolut är nämligen starkt inspirerat av ovan nämnda band. När jag sedan lyssnar på skivan blir jag nästan helt övertygad. Trots att albumet är välproducerat och rösten känns slipad vill inte “Killing Spree” riktigt sätta sig. Soundet känns väldigt förlegat och den slipade rösten inspirerar inte till något. Låtar som “Surround” och “Into the Abyss” är bra och hade kunnat nå mycket längre med lite mer go. Faktum är att de flesta låtarna passerar utan att man ens börjar fundera. Bernstrup slår inte tillbaka utan lägger sig utan strid. Fighten är över utan att han reser sig. Bernstrup ser tuff ut på konvolutet med ack så man bedrar sig.

Jag skulle dock vilja se Tobias live. Där tror jag att han kommer mer till sin rätt, med sin tillhörande visuell show.

Tobias Bernstrup skulle kunna vara intressant på skiva också, om han bara ville. Det gäller bara att kunna plocka fram det. I Tobias fall tror jag att han skulle må bra av att involvera mer folk i projekt. Själv är inte alltid bäste dräng!

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …