Trespassers William – Having

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Nettwerk, betyg: 0]

Shoegazing electronika med flicksång söt som spunnet socker. Anna-Lynnes röst letar sig ömsint in i frusna själar och tinar upp oss i en långsam slowfox framför brasan. De enkelt instrumenterade sångerna lyser som ensamma lanternor över ett gråmulet vinterhav. Vemod och melankoli blandas med hopp om livet på denna lilla vackra platta. Invändningen är att stämningen kan uppfattas som enahanda och melodierna vaga, särskilt som förra plattan Different Stars bjöd mera variation och kreativitet. Vi ser detta som en mellanplatta som håller oss varma i väntan på framtida storverk av Seattletrion. Avslutande spåret Matching Weight håller glöden vid liv.

Recenserad av: Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …