NFD – Light My Way

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Jungle Records/Sound Pollution, betyg: 0]

Efter sin mycket trevliga fullängdare No Love Lost är NFD tillbaka med den här utgåvan. Singeln ger en försmak av gruppens andra och kommande album Dead Pool Rising som ska släppas nu i maj. De före detta The Nephilim och Fields Of The Nephilim-medlemmar som utgör NFD bjuder här på två versioner av läckra, men inte världsomvälvande “Light my way”, samt den lugnare låten “Unearthed”.
Några stora förändringar inom bandet tycks inte ha skett sedan sist. NFD håller sig i den renläriga goth-skolan såsom ex-banden, Sisters Of Mercy och The Mission. Det är tydliga refränger, ett lite småskitigt sound, hyfsat mörk sång av Peter “Bob” White så att man hör texterna och fint flyt på bas och trummor av Tony Pettitt och Simon Rippon. Kort sagt lovar det här gott inför det kommande släppet och förhoppningsvis får vi se NFD på svensk mark snart. Det vore ju inte helt fel, så håll tummarna.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …