Wednesday , February 21 2024

Quelles Paroles – Life In Knots

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 0]

Det här har jag hört förut. Massor av gånger. Synthvärlden tycks vara översvämmad av stillsam, lite vemodig pop som extremt sällan berör mig. Jag vet inte om det var Depeche Mode som började, men dom liksom artister som Mesh, De/Vision och Cammouflage tenderar att göra alltför mycket musik att sova till. Svenska exempel är bland annat KieTheVez och Michigan. Allihop gör skitbra musik med vackra melodier och fina stämningar förpackade i en klanderfri produktion. Men dessvärre tenderar många av deras nertempolåtar att bli tråkiga.

Quelles Paroles behärskar allt som behövs för att skapa dunderbra musik, men faller i samma fälla som de ovan nämnda och väljer att vara “känsliga” istället för att vara “underhållande”. Eftersom jag nästan uteslutande lyssnar på musik för att bli underhållen i ett tempo över 110 bpm där jag slipper möta en massa känslor så passerar “Life In Knots” mig ganska obemärkt förbi.

Undantaget är tredje och avslutande spåret “Bed Of Splinters” där Quelles Paroles rör sig i riktning mot en tändning. Där finns lite mer tempo och dansflirt, utan att för den skull ge avkall på den när känsliga nerven. Därför hoppas jag att framtida alster med Quelles Paroles går mer i denna stil. Fler synthplattor att plocka fram när man har sömnproblem behövs inte.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …