Tuesday , April 23 2024

Wideband Network – Ten Thousand Seconds

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

Duon Wideband Network lyckas knappast revolutionerna musikvärlden med sin platta “Ten Thousand Seconds”. Nu var väl inte heller det avsikten, men det skadar knappas att ha en hög ambitionsnivå. Istället är plattan en medioker historia som håller en rätt jämn, om än trist, nivå. De tolv spåren består till största delen av hyfsad och finstämd synthpop, men det lyfter knappast över genomsnittet. Men ibland tänder det till, som i dansanta “Grounded”, melankoliska “95” och snärtiga “Just Like That”. Det är i dessa spår jag finner något som tilltalar, som berättigar skivan. Men som helhet är plattan inte så mycket att hurra över.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …