Thursday , February 29 2024

Vapnet – Thoméegränd

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Hybris, betyg: 0]

Jag gillar lokalpatriotism i popmusik. Som när Eldkvarn besjunger Norrköping, Wannadies döper en samlingsskiva till Skellefteå eller Vapnet på sitt debutalbum uppkallar låtarna efter olika gator i Östersund.
Först ut är singeln “Thoméegränd” (som kommer i fyra versioner, bland annat mixade av Le Sport och Suburban Kids With Biblical Names), med Kaah-remixen “Kalla mig” som b-spår.
Vapnet består av Martin Abrahamsson, som tagit hjälp av Martin Hanberg, bandkollegan från Sibiria. “Thoméegränd” är en kylig poplåt med elektroniskt anslag och monoton sång och för tankarna till ett reinkarnerat Adolphsson & Falk. Själv tycker jag inte att det är någon höjdare.
Melodin är lättnynnad och simpel, kanske alltför simpel. Minimalism kan vara bra men på denna singel låter bara Vapnet tråkigt. En isfrostig synthlåt eller pumpande techno hade varit mer spännande, nu hamnar man i ett slätstruket mittemellan.
Och även om jag gillar lokalpatriotism, är textraden “snart går jag sönder, Östersunder” ett upphov till irritation.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …