Wednesday , February 21 2024

Vanvård – Liv i Vårdens Slutskede

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Deathpropaganda Records, betyg: 0]

Ulf och Fredrik från Severe Illusion och Instans är Vanvård och texterna till den här plattan, är liksom titeln, på svenska. Dessvärre är det svårt att urskilja orden som tycks viskade genom någon sorts förvrängningsmekanik. Ett texthäfte hade varit välkommet. Musiken består av en sorts helelektronisk, sprakande och rytmisk industri-excess som skiljer sig vida ifrån det mesta jag har hört tidigare. Så originaliteten kan man inte klaga på. Personligen upplever jag att detta märkliga och icke-melodiska verk, som endast är utgivet i 500 ex, inte fungerar fullt tillfredsställande. Har låtarna ett budskap så går det inte fram och det är en miss ifrån upphovsmännen. Men visst är formen och soundet personligt. Kan Vanvård göra sin musik lite mer lättillgänglig, samt tillföra melodier och hörbar lyrik nästa gång, skulle detta kunna utmynna i någonting riktigt intressant. Som det är nu lyssnar jag helst på några spår i taget och blir smått irriterad av att höra plattan i sin helhet. Vanvård är, i sin nuvarande form, enbart en angelägenhet för musikextremister som tycker att det är coolt med något udda, men som inte lägger större vikt vid starka låtar. Det är lite synd för det här projektet känns samtidigt lovande och lite spännande. Bäst blir det mot slutet i “Socialt betingat nederlag”, “Utanförskap” och “Hans eget fel”. Där händer det seriösa saker.

Om Webbmaster

Kolla även

Agent Blå – “Rain To You”

Agent Blå från Göteborg har inte bara ett snyggt bandnamn och den perfekta indielooken, utan …