The Television Personalities – My Dark Places

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Domino / Playground, betyg: 0]

Dan Treacys enmansunikum Television Personalities har sedan slutet av 70-talet fungerat som brittens personliga avlastningsplats, kört genom ett karaktäristiskt modpunkfilter. My Dark Places är Television Personalities första album på elva år. Treacy har spenderat det senaste decenniet med att försöka sluta knarka och sitta av ett fängelsestraff på en båt i sydvästra England. Det är inte underligt att en parallell mellan Treacy och Pete Doherty ofta dras.

Musiken på My Dark Places är så pass originell och spretig att den är nästintill omöjlig att genrebestämma. Ena stunden handlar det om gitarrskränig pop som skulle kunna vara en mer experimentell Graham Coxon, nästa rör det sig om elektronisk monotoni à la Suicide. Ibland spårar låtarna ur fullständigt, för att sedan börja om på nytt. My Dark Places gör skäl för sitt namn och är nästan häpnadsväckande personlig. Ett exempel är “Ex-Girlfriend Club”, där en illvillig Treacy välkomnar ett nytt tillskott till sin klubb. Ironi, svärta och knivskarp realism gör My Dark Places till en omtumlande resa genom Treacys trasiga inre.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …