Friday , February 3 2023

Nick Cave and Warren Ellis / Original Soundtrack – The Proposition

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Mute, betyg: 0]

Hur betygsätter man filmmusik? Det här är i högsta grad stämningsmusik, som säkerligen väl speglar Nick Caves western noir-rulle. Att lyssna utan filmen framför ögonen är mindre lustfyllt, eftersom större delen av innehållet är ganska skitigt och tungsint. Men Gun Thing är en njutbar svart ballad av klassiskt Cave-snitt liksom Clean Hands, Dirty Hands. The Rider Song är lite ljusare och också helt ok. Men det är i biosalongen dessa toner gör sig bäst.

Recenserad av: Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …