Nick Cave and Warren Ellis / Original Soundtrack – The Proposition

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Mute, betyg: 0]

Hur betygsätter man filmmusik? Det här är i högsta grad stämningsmusik, som säkerligen väl speglar Nick Caves western noir-rulle. Att lyssna utan filmen framför ögonen är mindre lustfyllt, eftersom större delen av innehållet är ganska skitigt och tungsint. Men Gun Thing är en njutbar svart ballad av klassiskt Cave-snitt liksom Clean Hands, Dirty Hands. The Rider Song är lite ljusare och också helt ok. Men det är i biosalongen dessa toner gör sig bäst.

Recenserad av: Susanna Arolin

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …