Tuesday , April 23 2024

Basswood Dollies – On Radio On TV

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 0]

Jag har följt Basswood Dollies på nätet under en ganska lång tid och tacksamt laddat ner de låtar duon generöst lagt upp på sin hemsida. Det jag fastnat för har framförallt varit kombinationen oborstad attityd/humor som duon uppvisat. Det har varit en uppfriskande respektlöshet och Basswood Dollies har för mig varit något av ett musikaliskt långfinger.

När Basswood Dollies nu skivdebuterar med sin första egna skiva på riktig etikett måste jag säga att jag blir lite besviken. Inte för att det är dåligt, utan för att det plötsligt blivit så tillrättalagt och alldagligt. Det har blivit synthpop som all annan, med undantag från “With A Broken View (Joel Remix)” som faktiskt är ett litet mästerstycke.

“On Radio On TV” är producerad av electrodrottningen Sophie Rimheden, en tjej som inte heller är känd för att flyta med strömmen. Resultatet av denna kombination skulle kunna bli något i hästväg, men det blir det inte. Jag undrar varför. Kan det vara så att både Basswood Dollies och Sophie Rimheden är så egensinniga att dom tillsammans snarare tar ut varandra än förstärker varandra?

Missförstå mig rätt, Basswood Dollies är långt ifrån dåliga, dom är snarare mycket skickliga. Min besvikelse ligger istället i det faktum att singeln är så oväntat uddlös. Det är möjligt att “On Radio On TV” bara är en dåligt kryddad aptitretare inför ett kommande album, men visst blir man fundersam på hur mycket smak det kommer ha.

Om Webbmaster

Kolla även

spelautomater

Spelautomaterna med de bästa soundtracken

Spelautomater på nätet har förändrat spelplanen för casino på nätet under de senaste 15 åren. …