Saturday , April 13 2024

V/A – DJ Kicks – The Exclusives

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Nilsson)

[album, !K7/Playground, betyg: 0]

DJ Kicks-seriens utgåvor har alltid varit här och nu. De har varit bra visare av sin samtid, den tiden de släpps i. När nu !K7 samlar de exklusiva spår som varje artist bidragit med till sin mix-cd i serien fungerar det inte riktig. Det faller på eget grepp. DJ Kicks ofta goda fingertoppskänsla för sin samtid gör att slutet på samlingen känns mest intressant och öppningen en aning daterad.

The Exclusives börjar med trip hop och slöa beats som varit intressanta men dessvärre inte är det längre. Det är för anonymt och lämnar inte mycket efter sig. Därefter intog den elektroniska dansmusiken de kommersiella kanalerna och började flörta med alla möjliga musikgenrer (Tiga och Playgroup) och ta rocken in på technogolven. Och sen kom de där från Norge (Erlend Øye och Annie) för att göra tvärtom och ta technon ut på indiepopgolven

The Exclusives är en historisk genomgång av elektronisk musik som inte är alltför techno de senaste tio-någonting åren. Men så avslutas allt med ett tidlöst slamrigt Detroitspår av Carl Craig och samlingens kronologi ställs på ända. Det är välkommet.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …