A Blue Ocean Dream – On The Road To Wisdom

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

Jag har hört A Blue Ocean Dream, aka Owe Emfestav, på P3 Demo ett par gånger och fängslades då av den snyggt 80-talsfärgade synthpopen. Det gjorde att jag haft riktigt stora förväntningar på plattan som nu är färdig. Dessvärre tycker jag inte att den håller hela vägen. Förvisso bjuder ABOD på ett överflöd av vackra och nostalgiska synthljud till sång som ofta belagts med effekter av olika slag, vilket alltihop är egenskaper som tilltalar mig. Men det tänder liksom aldrig till. Det hörs att Kraftwerk varit en stor källa till inspiration, men kanske har den inspirationen fått ta för mycket plats. ABOD lider av samma svårigheter som exempelvis Computer och Sapporo 72 gör, dvs allihop förmedlar någon sorts längtan att göra Kraftwerklåtar och inte egna spår. Trots detta innehåller “On The Road To Wisdom” flera riktigt bra spår som kommer att glädja synthpopare av alla åldrar.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …