Friday , December 2 2022

Hype – Desperately Yours

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Progress/Border, betyg: 0]

Efter flera års arbete så är nu Hype´s debut klar. Många har längtat efter Elegant Machinery-Robbes röst och får den nu i något ny förpackning. För om man nu måste jämföra så är Hype betydligt tyngre och tuffare. Men de snygga poplåtarna finns kvar, från snabba hitar som “modern impact” och “given” till långsamma, mer eftertänksamma “idle running” och experimentella “live and learn”. Jag gillar att de vågar testa nya vägar, det känns både nytt, fräscht och framför allt behövligt för den annars så slätstrukna, svenska synthpopen. Däremot kan jag emellanåt tycka att skivan känns lite väl överproducerad. Det är helt enkelt FÖR bra. Lite mer lekfullhet som i (absolut) sista spåret hade inte skadat… Ryssland here we come!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Månskensbonden - Nånstans Längs En Bortglömd Breddgrad

Månskensbonden – Nånstans Längs En Bortglömd Breddgrad

Markus Bergfors är tillbaka i glesbygden med sitt andra album. Han har blivit äldre, storstaden …