Saturday , April 13 2024

Letzte Instanz – Ins Licht

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Drakkar/ SonyBMG, betyg: 0]

Att bortse från Rammstein när man lyssnar till Lezte Instanz är omöjligt. De bägge grupperna har, utöver språket, en gemensam tyngd och melodirikedom som påminner om varandra. Ska vi istället koncentrera oss på olikheterna så är det mest slående att Lezte Instanz jobbar mycket med orkesterstråkar, cello och folkmelodier som ger dem en egen karaktär. Bandet blandar tunga metalriff med en gothrocksatmosfär, folkmusik, progressiva tendenser och symfoniska inslag till en helhet som fungerar väldigt väl. Den här sjumannagruppen har bytt en del personal, inklusive sångaren som numera heter Holly och vars röst är mer varierad än Till Lindemanns. Låtarna är det inget större fel på. En del sätter sig tämligen omgående, medan andra har mindre av hit-karaktär, vilket gör att Ins Licht får längre livslängd än om den vore helt radiovänlig. Grupper som sjunger på tyska brukar å andra sidan inte bli namn på var mans läppar i Sverige, så jag tvivlar på att Lezte Instanz blir riktigt stora här, men det är en spännande och tilltalande platta bandet har fått ihop, så det vore synd om ni lämnar den ohörd. Låna således ett öra åt “Das stimmlein”, kastanjettbombastiska “Traumschwere” och rockiga “Sonne”. Det troliga är att ni får ytterligare ett tyskt favoritband och är ni Rammstein-fans sedan tidigare kommer ni garanterat att ta “lillbrorsorna” till er.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …