The Baboon Show – It´s A Sin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, National, betyg: 0]

Den här singeln är tämligen meningslös. Bägge spåren, “It´s a sin” och “South of Folkungagatan” finns nämligen på bandets korta – men dock – fullängdare Don´t Don´t Don´t. Vad vi pratar om här är alltså bandet The Baboon Show som mest av allt påminner om X-Ray Spex med sin punksaxofon och sångerskan Cecilia Boström. Det är fullt ös från början till slut, låtarna är bra men det finns bättre på fullängdaren och jag måste tillstå att det känns lite väl snålt tilltaget då bandet inte lagt någonting nytt på den här singeln. Ett bonusspår hade man väl kunnat få åtminstone?
Nåväl, det är ett par punkpärlor här i alla fall, och plattan duger som smakprov om man är ung, fattig och inte har hört gruppen förut, men mitt råd är definitivt att investera i Don´t Don´t Don´t istället. Hellre en halvtimmes musik än dessa knappa fem minuter. Och när du har hört singeln lär du ändå vilja ha fullängdaren, så varför göra ett uppehåll när du kan ta nästa steg på en gång? Gillar du välspelad och svängig punk så är ju saken redan klar.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …