Wednesday , July 24 2024

Pride And Fall – Elements Of Silence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Dependent, betyg: 0]

Norska Pride And Fall slog ner i min skivsamling som en blixt från klar himmel för några år sedan. Då helt i klass med andra norska band som Apoptygma Berzerk och Icon Of Coil. Dessa har sedan dess hittat nya musikaliska marker att bryta, men det tycks inte lockat Pride And Fall, som istället förädlat konceptet med dansant ebm/synthpop. Nya plattan “Elements Of Silence” är stundtals helt strålande och innehåller några fulländade futurepopdängor som antyder att genren inte kan utvecklas mer. Med höjdare som titelspåret “Elements Of Silence”, “Retrospect” och “The Violence In Me” har man stort överseende med de få vacklande spår som ändock finns. Pride And Fall är betydligt mycket mer stolthet än fall.
Jonaz Björk

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …