Friday , January 27 2023

Pride And Fall – Elements Of Silence

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Dependent, betyg: 0]

Norska Pride And Fall slog ner i min skivsamling som en blixt från klar himmel för några år sedan. Då helt i klass med andra norska band som Apoptygma Berzerk och Icon Of Coil. Dessa har sedan dess hittat nya musikaliska marker att bryta, men det tycks inte lockat Pride And Fall, som istället förädlat konceptet med dansant ebm/synthpop. Nya plattan “Elements Of Silence” är stundtals helt strålande och innehåller några fulländade futurepopdängor som antyder att genren inte kan utvecklas mer. Med höjdare som titelspåret “Elements Of Silence”, “Retrospect” och “The Violence In Me” har man stort överseende med de få vacklande spår som ändock finns. Pride And Fall är betydligt mycket mer stolthet än fall.
Jonaz Björk

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …