Thursday , February 29 2024

Into The Hole – Do You Want To Play With Me?

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Alkemist Fanatix Europe, betyg: 0]

Här har vi en riktigt ojämn, men ändå bitvis kul synth-depplatta från italienska trion Into The Hole. Huvudperson är Alessandro Volpi som skrivit och arrangerat allt, samt är den som spelar det mesta och sjunger undermålig engelska. Sex låtar har Volpi plitat ihop att presentera för världen och “A good game” samt “The dream or the reality” är småtrevliga, melodiska electropunk-sånger med mörka stämningar och melodiösa refränger. “Done” bjuder på tung industrifunk och “Without pity” är en svängig sak med ett repetetivt EBM-driv som inte alls är tokigt, men som vore bättre utan sin överdrivet ångestladdade refräng. Övrigt material kan man med gott samvete glömma att man någonsin hört.
Into The Hole känns inte som någon färdig grupp, men de har en del intressanta idéer och framtiden för sig. Nu låter de väldigt mycket som de outvecklade band som gav ut mörka vinyler på små bolag i 80-talets begynnelse, varav de flesta snabbt passerades till de sälla jaktmarkerna för analogsynthar. Om Into The Hole hamnar på en liknande kyrkogård eller om de utvecklas vidare till nästa släpp blir vi varse så småningom. Småkul platta, i alla fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …