Wednesday , July 17 2024

Swayzak – Route de la Slack: Remixes & Rarities

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Nilsson)

[album, !K7/Playground, betyg: 0]

Varken före eller efter att Mathew Jonson remixade Swayzaks “Another Way” har jag plockat upp och lyssnat på något av den brittiska duon. Men i och med Swayzaks samling “Route de la Slack” funderar jag på att ändra mitt mönster i skivbutiken.

Trots att en hel del brutna takter har släppts under åren är det de minimalare technospåren som är bäst och lämnar störst intryck på den här samlingen med remixer och rariteter. Och av de två delarna är det cd:n med rariteter som spänner mellan 1994 och 2005 som är mest intressant. “Slave To The Hard Drive” från 2002 är varm techno och låter som om den kunde vara fem år äldre, vilket är positivt.

Första cd:n på samlingen består av remixer Swayzak gjort för diverse andra artister och resultatet är förståeligt nog varierande. Deras remix på Mighty Math är bra dansgolvsmusik, likaså deras samarbete med Theorem i djupa “Devil of Rotation”. Men mycket är också mindre intressant och faktiskt lite halvtråkigt.

Det är när Swayzak är sparsamma, som i exempelvis “Wavemail” och “Mike Up Your Mind”, som det blir bäst.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …