Thursday , February 22 2024

V/A – Jävla kritiker

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Anders Christensson)

[album, Nons, betyg: 0]

På denna samling har ett gäng kritiker fått skriva recensioner på ännu ej existerande låtar, vilket sedan artisten fått i uppdrag att skriva. En skiva där kritikerna fått bestämma och artisterna helt enkelt fått lyda. En rolig idé i teorin kan man tycka men inte särskilt lyckad i praktiken. Trots det klena innehållet finns det ett par spår som är riktigt roliga . Isolation Years har slängt sina stränginstrument i soptunnan och gjort en egen “go west” i smått fantastiska “Minstrel”. Svensk synthpop med körer har aldrig låtit bättre! Uje Brandelius gör en genialisk fotbollslåt för VM 2006 och det låter roligare och bättre än något från senaste Doktor Kosmos-skivan. Men mina allra starkaste känslor får jag ändå för Sapporo72´s “Geometry” där Andreas Brun återigen bevisar sig vara en av landets bästa låtskrivare. Här låter de som Mobile Homes igen och jag rycks plötsligt tillbaks till 1989, sittandes framför stereon med “feeling better” i hörlurarna. Jag önskar jag kunde stanna här för alltid!

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …