Wednesday , April 17 2024

Gossip – Standing In The Way Of Control

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Kill Rock Stars/Border Music, betyg: 0]

Det är ofta avskalat och naket med enbart bas, trummor och gitarr i kompet. I “Dark lines” förekommer lite piano och i Le Tigre-remixen av titelspåret blir det synthdisco, men annars händer inte mycket musikaliskt. Beth Dittos uttrycksfulla röst, samt plattans starkaste låtar är vad som gör Standing In The Way Of Control till någonting utöver det vanliga. Vi får soul (“Coal to diamonds”), gay-disco i stil med Sylvester (“Listen up!” och nämnda “Standing in the way of control”), rock n roll (“Fire with fire” och “Eyes open”) och visst är det bra. Men samtidigt känns det inte som att Gossip har nått hela vägen fram. En större och mer sublim ljudbild, fler instrument, kanske en soulig orkester samt bibehållen råhet i sången, hade kunnat göra Standing In The Way Of Control till ett smärre mästerverk. Nu känns kompet istället lite amatörmässigt träigt och småtrist, så frågan är om den här plattan verkligen kommer hålla i längden. Min känsla är att jag med tiden kommer att tröttna på soundet. Däremot kommer jag inte att tröttna på Beth Dittos vildsina och känsliga vokala förmåga. Inte heller på cd´ns bästa låtar. För närvarande regerar Gossip tungt, men ska de behålla greppet i framtiden krävs det att de går vidare, utvecklas musikaliskt och hittar spännande arrangemang och ett större sound. Till dess fortsätter jag att digga den här.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …