Saturday , February 24 2024

Theatres Des Vampires – Pleasure And Pain

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Aural Music, betyg: 0]

De italienska blodsugarna är tillbaka i fullängdsformat för sjunde gången. Mistress Sonya Scarlets torterade stämma ljuder bakom miken och det är en mörk palett av metal hon har att måla över. Den cinematiska inramning som fyllde förra albumet, Nightbreed Of Macabria, är inte lika tydlig här. Den här gången har bandet satsat mer på raka rör och det fungerar också bra. Annars är ingredienserna desamma som tidigare: en manlig, vampyrisk stämma står i kontrast till Scarlets operaröst, hårda gitarrer rockar, stråkar sveper in som kyliga vindar, synthar tillför ett färgspektrum, lugna partier kontrasterar mot de ösigare och kyrkogårdsstämningen är tät som en väl tillsluten kista.
Pleasure And Pain kommer inte att föra upp vampyrteatern till samma nivå som Type O´Negative, The Mission eller Sisters Of Mercy, men latino-gotherna bör tilltala samma publik och den i sin tur lär inte bli besvikna på Pleasure And Pain. Skivan innehåller nio spår, samt två bonuslåtar, varav titelspåret är en remix, gjord av Bruno Kramm från Das Ich. Bland de övriga gästerna märks Flegias från Necrodeath, Dhilez från Ancient och Giampaolo från Stormlord. Det är bara att luta sig tillbaka, låta Scarlets huggtänder tränga in i halspulsådern och njuta av Theatres Des Vampires nya skapelse. Den håller mycket hög klass.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …