Tuesday , April 16 2024

Covenant – Ritual Noise, Special EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[ep, Synthetic Symphony / SSC / Playground, betyg: 0]

Ritual Noise heter första singeln från Covenants senaste fullängdare “Skyshaper”. Singeln är en perfekt öppning som följer Covenats tidigare mönster. Låten har ett bra driv och hårda beats avlöser varandra.

Skivan innehåller tre version av singelspåret, där “Edit” version sticker ut med ett matigare och mognare sound. Även Terence Fixmers version känns relevant. Här får låten Fixmers karakteristiska technosound och en riktig klubbkänsla infinner sig.

För att spetsa till det ytterliggare innehåller Epn även outgivet material. Det är låtarna The Island och lekfulla XRDS som Covenant bjuder oss på. Båda skulle faktiskt kunna slå sig in i på “Skyshaper” men av någon anledning får de agera b-sida på denna Ep.

I sin helhet är det här en så gott som fulländad Ep. Man bjuds på bra mixar, en hygglig låt och trevliga bonusspår. Covenant gör som vanligt en bra dag på jobbet.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …