Thursday , December 7 2023

Wideband Network – Ten Thousand Seconds

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 0]

Wideband Network tillför inte musikvärlden något nytt med sin Ten Thousand Seconds. Nu var det kanske inte deras avsikt heller, men jag kan inte låta bli att önska att de satt ambitionsnivån lite högre. Som det är nu känns plattan som en medioker och tämligen intetsägande historia. De tolv spåren består till största delen av finstämd synthpop av det anonyma slaget. Men ibland, som i dansanta “Grounded” eller melankoliska “95”, hittar de rätt och jag nickar belåtet. Men trots dessa lyckade stunder går albumet till historien som medelmåttligt och andefattigt.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …