Thursday , February 22 2024

Concrete Society – First To Blame

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Frontside Productions, betyg: 0]

När punken kom med Sex Pistols, Clash, Ramones och The Damned var den en energikick som ingjöt en viss känsla av spänning och fara. Detsamma kan sägas om andra punkgenerationens band med Black Flag och Dead Kennedys i täten. Concrete Society däremot, känns inte farligare eller mer revolutionerande än Green Day eller Ace Of Base. Däremot känns den här singelns titelspår minst lika kommersiellt gångbar som de sistnämnda bandens hitlåtar. Melodin sitter på första lyssningen, som en sötsliskig pop-pralin och även om andralåten “All of me” inte är fullt lika stark, så visar den att det här svenska bandet kan nå stora försäljningsframgångar.
Men tro inte att det här är punk på riktigt. Concrete Society må ha punkackorden att bygga melodierna på, men detta är superkommersiell, refrängstark och snällt melodiös popmusik, trots att tempot är snabbt. Framgångarna lär komma som ett brev på posten.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …