Saturday , April 13 2024

Peter Murphy´s Carver Combo – One Sin Between Me And The Lord

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, , betyg: 0]

Detta är inte Peter Murphy från urgothbandet Bauhaus, som man kan luras att tro. Denne Peter Murphy kommer istället från Enskede i Stockholm, även om han har en pappa i England. Så engelskt låter inte det här däremot. Jag kommer snarare att tänka på drömsk, tidig 60-talsmusik från USA, på filmmusik och tv-teman från Twin Peaks, Blue Velvet, Wild At Heart och Quentin Tarantinos coola skapelser. Här ljuder reverb-ekande twanggitarrer, en taktfast bas och djungeltrummor. En melankolisk känsla med stänk av bitterhet och svärta genomsyrar albumet, spöklika kvinnoröster i bakgrunden ekar och både Nick Cave och Jeffrey Lee Pierce känns närvarande. Det är en läcker, cinematisk och spännande stämning som sätter fantasin i rörelse när man lyssnar på One Sin Between Me And The Lord.
Låtarna är vackra, romantiska, oroväckande mörka ibland, sorgliga och fyllda med den där nostalgiska magin som är så svår att förklara. Bilturer i sommarnatten, kärleksstunder i gryningsljuset, längtan och lust, lite farligt och förbjudet, men samtidigt outsägligt vackert. Fan vet om inte Tom Waits sitter på axeln och plirar ibland också. Jag gillar den här plattan. Extremt mycket. Det gör säkert Gene Vincent, Buddy Holly och Eddie Cochran från sina himlar också. Starka låtar vimlar det av och Anna Stadlings sång i “Instigator” är knäckande.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …