Wednesday , February 21 2024

SAMA – – De nominerade om sina vinstchanser

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

Omröstningen om vilka som ska vinna årets SAMA-priser börjar nu komma in i sitt slutskede här på Zeros hemsida. Har du ännu inte röstat så se till att göra det. Vi på Zero passade på att kolla upp vad några av de nominerade artisterna tror om sina vinstchanser.

Auto-Auto är nominerade till bästa nykomling, och bästa låt (“Dog”).

Hur känns det att ha blivit nominerade till årets nykomling?

– Det känns överväldigande och lite förvånande. Men vi är såklart väldigt glada. Med tanke på det digra utbudet av nykomlingar förra året så känns det såklart hedrande.

Ni har även blivit framröstade som publikens val och är således numera även nominerade till årets låt. Hur ser ni på det?

– Det är ju helt absurt, men såklart också väldigt roligt. Kanske till och med ännu roligare än för årets nykomling, med tanke på att det är publikens röster som avgjort det. Dock har vi själva redan tröttnat på den låten, så vi blev en smula förvånade.

Vad tror ni om era vinstchanser?

Slim and none! Vi får tokmycket spö av Sturm Café, men det är ok, vi älskar dem. Med tanke på att vi inte har hållit på så länge, och att det förmodligen inte är lika många som hört oss som några av de andra banden, så är det nog inte så stor chans.

Thermostatic är nominerade för bästa nykomling och bästa album (Joy Toy).

Hur känns det att ha blivit nominerade i två kategorier på SAMA?

– Det känns jättekul! Vi hade inga förväntningar – vi ville göra en fin, liten skiva och det är trevligt att fler än mamma och pappa tycker om den.

Ni var även nominerade till Manifest, vilket känns bäst?

– Det är lika kul med båda två, i synnerhet eftersom de är så olika.

Vad tror ni om era vinstchanser?

– Hm, ingen aning faktiskt!

Colony 5 är nominerade till bästa artist.

En nominering för bästa artist i år, var det vad ni hade väntat er?

– Vi hade inte alls väntat oss det, vi misstänkte att Plastic World skulle vara påtänkt inför nomineringarna som bästa låt. Nomineringen för bästa artist kom helt oväntat. Jag fick faktiskt inte reda på det förrän i slutet av januari, då en vän gratulerade mig.

2. Ni var även nominerade till två priser 2003 utan att vinna. Revansch nu?

– Jag känner det inte så. SAMA i all ära, men alla tävlingar har inbyggda svårigheter genom att ta fram en vinnare. Alla vi som får släppa skivor och spela inför människor, som tycker om det de hör, har redan vunnit det priset vi suktat efter sedan vi startade band i tonåren. Som i andra delar av livet blir det för mycket politik ibland. En förlust tar inte ifrån oss någon stolthet över vår prestation och vår produkt.

Vad tror ni om era vinstchanser?

– Marginella! Jag tror mest vi nomineras för att vi har ett följe i landet. Vissa andra band har lyckats sälja in sin image till media och därmed anses de coolare att lyssna på. Det är lite som med Belle&Sebastian. Det är mycket coolare att säga att man lyssnar på dem än att verkligen göra det, vilket är oerhört tråkigt.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …