Thursday , December 7 2023

Infrasound – Out Of Order

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Versity Music/ Playground Music, betyg: 0]

Infrasound från Leeds i England förändrar inte världen på något sätt. Det måste å andra sidan inte alla band göra för att de ska bli trevliga att lyssna på. Out Of Order är en platta med några riktiga pärlor och en del gråsten däremellan. Vackra “Cease fire”, basdrivet repetetiva “Keep ém talking”, “Demons” och singelspåret “Final warning” är några av pärlorna i sjömanskistan. Infrasound låter väldigt brittiska som sig bör och musikaliskt får de mig att tänka på 80-tals band som Siouxie & The Banshees och tidiga U2 då The Edge fortfarande larmade på gitarren. Ibland, när syntharna svichar i bakgrunden, kommer även tidiga Simple Minds ande svävande in i associationsbanken och det händer att Killing Joke joinar.
Infrasounds sångare har inte någon exceptionell röst som står ut från mängden, men han låter övertygande och jag gillar det mullrande driv som kompet frammanar. Egentligen är det inga konstigheter. Låtarna pumpar fram som lokomotiv, refrängerna fungerar oftast och bandet rockar, utan att göra avkall på melodikänslan. I ett spår som “Headlights” slänger de in små experimentella attacker som gör att man reagerar och börjar fundera över vart de egentligen kommer att ta vägen i framtiden. Men först och främst är detta relativt rak och rättfram populärmusik som skapar intresse och några fina stunder att minnas.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …