Tuesday , April 23 2024

Hearin´ Aid – The Boom Lucy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Jugglin´ Records/Bonnier, betyg: 0]

Säga vad man vill om hiphop-duon Hearin´ Aid (Aaron Phiri och Damon Frost) men en sak är säker: det är ett originellt album de har skapat med sitt sprakande, knastriga, knarriga och smått knasiga sound. Herrarna med rötter i Zambia, respektive USA, låter inte direkt som den tillrättalagda, hyperkommersiella hiphop som brukar framhävas av MTV. The Boom Lucy är snarare en rätt experimentell och fräck platta som periodvis får mig att associera till The Parliament och Funcadelics galna upptåg.
Troligtvis är Hearin´ Aid för udda för att slå brett, men låtar som “Pop 4” och hårda “Wachuwant?” har enligt min bizarra smak, hitkaraktär. Jag hoppas innerligt att gruppen får den uppmärksamhet den förtjänar. Det ska dock klargöras att inte alla dessa tjugotvå låtar når fram, ens till mig. Emellanåt tröttnar jag lite när Hearin´ Aid trampar vatten för länge. Det hade inte skadat att skära lite hårdare bland idéerna, för att skapa en mer dynamisk helhet. Men gruppen har existerat sedan 1995 och efter tio år har säkert killarna samlat på sig en massa material som de vill få ut fortast möjligt. Tyvärr blir det lite för mycket av det goda. Har ni tröttnat på hiphop-artister som låter alltför lika varandra och vill ha ett nytt, avskalat och egensinnigt sound, rekommenderas dock Hearin´ Aid varmt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …