Wednesday , July 24 2024

Fuelhead – Fuelhead

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Plug Or Die/ Plugged Records, betyg: 0]

Fuelhead är ännu ett av dessa hårdrocksgäng som låter “grunge möter nu-metal” med allt vad det innebär av tunga riff, lugna och melodiösa partier som varieras med de hårdare och en sångare vars stämma påminner om Layne Staley i Alice In Chains emellanåt. När singeln Little Ones kom – låten finns på fullängdaren också – kände jag mig lite tveksam till om Fuelhead verkligen kunde rocka. Singeln var en tämligen lugn historia. Nu vet jag svaret. Jo, de rockar faktiskt riktigt bra när de sätter den sidan till. Dessutom har de en lysande gitarrist som visar upp sin tonkonst här och var. Produktionen är proffsig, många låtar är riktigt läckra och de som gillar den här typen av modern hårdrock lär tveklöst ta bandet till sig.
Problemet i min värld är att alltför många grupper låter snarlika Fastfuel. Jag har svårt att hitta komponenter som får bandet att sticka ut ifrån mängden. Genren är insnöad i en mall där man känner till alla ingredienser sedan tidigare och Fastfuel bryter inte av nämnvärt mot kollegornas upptrampade spår. Detta bör dock inte hindra någon ifrån att investera i Fastfuels debutalbum. Som tidigare nämnts är detta en mycket lyckad platta inom sitt fack och ska du köpa något i den här stilen finns det all anledning att välja Fastfuel framför många andra. Helt enkelt därför att de håller hög kvalitet, såväl kompositionsmässigt som i framförandet.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …