Saturday , February 24 2024

Raunchy – Death Pop Romance

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records, betyg: 0]

Danska hårdrockarna Raunchys tredje fullängdare är här och det är en energisk taskspark gruppen bjuder på. Melodierna har inte behövt ge vika för öset och betongriffen, lugna partier ger variation och ökar dynamiken, men hyperoriginella blir aldrig Raunchy på den här välspelade utgåvan. Denna typ av nu-metal tycks svår att göra något riktigt eget av. Mängdvis med grupper låter ungefär likadant som Raunchy. Det är som att själva formen, eller den musikaliska mallen, hindrar banden ifrån att utmärka sig från konkurrenterna. Så trots att Death Pop Romance är ett välsvarvat hantverk finner jag plattan allt annat än revolutionerande. Ilska varvas med skönhet, bas och baskagge mullrar medan elgurorna hackar som yxor mot sten och Kasper Thomsen ömsom spottar ut orden, ömsom skönsjunger tillsammans med keyboardisten Jeppe Christensen. Det är för övrigt den senast nämnda som rent musikaliskt skapar de mest intressanta partierna på sina tangenter. Men lyssna även på den kraftfulla basen i “Remembrance” och känn hur skelettet vibrerar i kroppen. Vet du med dig att du brukar gilla modern metal med lite industrisound och poppiga melodier så tycker jag absolut att du bör ta in Raunchys nya. Det bandet gör, gör de bra, även om undertecknad gärna hade sett större originalitet. Men proffsigheten kan man inte klaga på.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …