Non Working Generation – My Mouth Belongs To You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ant Nest Records, betyg: 0]

Med tanke på den rådande arbetslösheten i landet kan jag inte annat än småle åt den här svenska hårdrockstrions uppkäftiga bandnamn. Tydligen lämnade medlemmarna både gymnasium och arbeten för att satsa helhjärtat på bandet och sådana modiga beslut förtjänar all respekt. Dessutom lämnade killarna Landskrona för Malmö och två medlemmar försvann på vägen, så det är inget snack om att Non Working Generation satsar 100% på musiken.
My Mouth Belongs To You är Non Working Generations andra fullängdare och det är en varierad skapelse (med ett extremt fult skivomslag) gruppen har konstruerat. Tolv spår avlöser varandra och även om grabbarna ser ut som ett nu-metalband med sina rakade skallar, kortbyxor och tribaltatueringar, så lirar de inte den ofta trista och förutsägbara skit som nu-metalband brukar ägna sig åt. Tunga hårdrocksriff, oväntade och småprogressiva musikaliska inslag, samt snygga melodier vävs samman till en riktigt trevlig tunggungsfest där moderna inslag varvas med 70-talsinfluerad brutalitet och resultatet är många gånger lysande. Visst händer det att viss grunge-ångest lyser igenom emellanåt och drar ner helhetsintrycket något, men dessa spår kan säkert tvättas bort till nästa skivsläpp. Allt som allt är My Mouth Belongs To You en extremt trevlig överraskning, fri från klichéer och med vilja till nyskapande.

Om Webbmaster

Kolla även

Upptäck glädjen i att spela musik

Musik är en källa till glädje och kreativitet. Utforska världen av toner och rytmer och …