Wednesday , February 28 2024

Acumen Nation – What The Fuck?

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, WTII Records/ Crack Nation, betyg: 0]

Den här plattan med Acumen Nation innehåller äldre låtar i nya remixer, två remastrade demo-inspelningar, ett par remastrade originalversioner, en dold live-låt i slutet av skivan och lite annat smått och gott. Det vore lögn att påstå att jag har hört den här gruppen tidigare eller att jag skulle ha någon som helst relation till den, så jag vet inte hur Acumen Nation brukar låta, men What The Fuck? är en hård, aggressiv och energisk urblåsning av hjärnceller och inälvor. Hur mycket av slutresultatet som beror på originallåtarna och hur de framförs, och hur mycket som beror på remixandet i sig, låter jag således vara osagt.
I vilket fall som helst blandas här brutal EBM-elektronik med hårda elgitarrer på ett vis som får mig att associera till KMFDM – som Acumen Nation har turnerat tillsammans med – och ett mindre humoristiskt Revolting Cocks. Det smattrar och pumpar hotfullt på What The Fuck? och ju fler gånger albumet skärskådas via högtalarna, desto mer intresserad blir jag av att kolla upp back-katalogen. Låtar som “Bleed for you”, “Fuckface” och “Fuckyerbrainsout” (De gillar småsöta låttitlar!) rockar nämligen stenhårt och “Revelations per minute” påminner om ett röjigare The Prodigy. Det finns, som oftast, enskilda spår som lämnar mig tämligen oberörd här, men nog är Acumen Nation värda större framgångar än vad de har fått hittills.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …