Tuesday , April 16 2024

O.V.N.I. – Objet Volant Non Identifié

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Philip Assarson)

[album, Alfa Matrix, betyg: 0]

Under de första sekunderna i O.V.N.I.’s sällskap verkar det väldigt lovande. Melodiös synt/techno med skönt klös och riv är första intrycket. Men det är vokalisten Steven Young, även känd från gruppen Seize, som drar ner betyget avsevärt. Det kanske skall vara så det här skall låta men jag tycker inte han sjunger bra alls. Och texterna håller en sådan nivå att man ändå inte skulle sakna dom ifall dom slopats från början!

O.V.N.I. vill likna sig vid bl.a Aphex Twin. Men jag kan säga att som trogen anhängare till Richard D. James alter ego Aphex Twin känner jag att det är en skymf mot honom. Möjligen kommer “The Vision” i närheten, men då lite som Aphex Twin med migrän. Annars blandas här breakbeats och drum´n base med tunga distade manglande technobeats på de 12 väldigt olika spåren. Det finns en stor skaparglädje på skivan, men det räcker inte.

Men om man gillar Colony 5, Haujobb/Cleaner och Covenant kanske man i alla fall skall lyssna på O.V.N.I. nästa gång man står i skivaffären. Det kan ge liten utdelning. Dock hade skivan enligt min åsikt varit bättre som instrumentalplatta. Då hade den också platsat på klubbarnas spellistor.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …