The Ackermans – By Me And You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Inpediente/ Plugged Records, betyg: 0]

“By me and you” är en av de tre absoluta höjdpunkterna på The Ackermans fullängdare No One Knows Us Better Than The Ackermans. Således är det ett klokt och nästan självklart val att presentera bandet med just den låten på singelsläppet från första albumet. The Ackermans har fått till ett fint och lite udda sväng som tål att höras upprepade gånger och “By me and you” lär uppskattas i de övervintrande modskretsarna.
Låt nummer två här heter “Twist it” och finns inte med på nämnda album alls. Musikaliskt sett hade den platsat, men samtidigt känns den som en typisk “baksideslåt”. Troligtvis kan bandet komponera uppsjöar av The Hives och The Knack-aktiga saker, fullt i stil med “Twist it”, så det har säkert sina förklaringar att detta spår inte togs med på fullängdaren. Hur som haver är “Twist it” en trevlig, om än mindre engagerande låt, än titelspåret. Och allt som allt är detta en snålt tilltagen – under sex minuter kort – singel som ger en god bild av The Ackermans musikaliska tillhörighet.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …