Firefox AK – Madame, Madame!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Razzia Records, betyg: 0]

För några veckor sedan skrev jag om Sara Rumars utmärkta lilla pop-platta “Stupid Like Me”. Nu finner jag mig plötsligt stående med ännu en härlig portion popmusik, den här gången signerad Firefox AK.

AK står för Andrea Kellerman, och Andrea har gjort allt på skivan, från att skriva låtar och producera till att designa omslag och turneaffisher. Kontrollfreak kanske, men i så fall ett mycket kompetent sådant.

Musikaliskt består “Madame, Madame!” av tio härliga poplåtar med elektrisk inramning. Lite påminner det om ett poppigare Paris, eller ett snällare Surferosa, eller lite självsäkrare än tidigare nämnda Sara Rumar. Oavsett vad det låter, eller inte låter, som så det riktigt bra musik som lär hitta hem till den stora massan. Enda invändningen jag egentligen har är att skivan är väldigt kort. Fast å andra sidan är ju stopptider på runt 3 minuter inget ovanligt i klassiska popsammanhang.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …