Danko Jones – Sleep Is The Enemy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bad Taste Records/Border Music, betyg: 0]

Det finns de som hyllar Danko Jones likt fundamentalister, ser honom så fort han lirar live och köper hans plattor varefter att de ges ut. Jag har lite svårt att förstå storheten. Visst påminner rösten om Phil Lynotts emellanåt och visst får Danko Jones till en del riktigt sköna låtar som “Sticky situation”, “Don´t fall in love” och “First date”, men Danko Jones riffrock ligger inga mil ifrån välspelad punk och väldigt rak hårdrock. Han är således inte nyskapande på något vis.
Däremot är Dankos rock n roll intensiv, energisk och har ofta smittsamma refränger. Det är inget snack om att kanadensaren kan få till ett riktigt bra löd och sätta fart på en partypublik live. Det råder heller ingen tvekan om att vissa låtar sätter sig i medvetandet som värsta schlagern, men därifrån till att ta steget över och bli riktigt fantastisk och högoktanig sker liksom aldrig. Nu är fjärde albumet, Sleep Is The Enemy, en riktigt trevlig platta inom genren och det finns relativt många starka låtar här, men elva spår på raken blir lite enahanda trots allt. Dock ska det påpekas att basisten JC har fått till ett sjusärdeles fläskigt sound som bara det, är ett rent nöje att lyssna till, och även om cd´n inte håller hela vägen fram så står den stadigt på taktfasta ben. De fundamentalistiska fansen kommer att åka till månen på den här.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …