Wednesday , May 31 2023

Fuelhead – Little Ones

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Plug Or Die/ Plugged Records, betyg: 0]

Det känns aningen förvånande att ett debuterande nu-metalband som Fuelhead inleder sin skivkarriär med två så här pass lugna låtar. Jag kan förstå om de vill nå snabb kommersiell framgång med en balladliknande historia som kan ge en del radiospelningar, men då även singelns andraspår “Both hands” är av lugnare art blir man som gammal hårdrockare aningen misstänksam över vad det här bandet har förutsatt sig att prestera framöver. Svaret kommer med all säkerhet i februari 2006 då Fuelheads fullängdare förväntas att nå skivdiskarna.
Vad man kan konstatera utifrån den här singeln är i alla fall att Fuelhead har fått till en snygg produktion, att bandet låter proffsigt och fullt förmöget att ta klivet över från demostadiet till officiella utgåvor och att de har kommersiella förutsättningar att få sin efterlängtade uppmärksamhet. Nu råkar inte kommersiella framgångar stå överdrivet högt i kurs hos hårdrockspubliken så frågan är om Fuelhead främst tänker satsa på radiotid eller på den hängivna hårdrockspublikens gunst. Med andra ord: jag hoppas innerligt att bandet kan rocka hårdare än vad de gör här. Det är ju nämligen vitsen med hårdrock och metal. Potential finns definitivt. Nu hänger resten på albumets innehåll.

Om Webbmaster

Kolla även

Febern och Rebecka Digervall – “Ingentinget”

Nu över till ett intressant samarbete.  Bakom maskinerna hittar vi Erik Gotfredsen och Anton Jonsson …