Thursday , February 29 2024

Alice in videoland – Radiosong

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Ida Asplund)

[singel, National, betyg: 0]

Alice in videolands senaste singel är en singel baserad på lättsamhet och gladlynt synthpop. Från första stund är Radiosong i up-tempo och får mig, och säkerligen andra, att vilja dansa. Soundet är feminint med en stor dos attityd. Alice in videoland har vågat att ta ut de musikaliska svängarna och har, utan att överarbetat ljudbilden, levererat snygg stämning med stor variation. Andra spåret, Lay me down (Johan Afterglow electric mix), är precis som remixnamnet avslöjar en komposition av minimalistiskt ljud och hyperelektroniska beats. Trots den avskalade vibben singeln ger, är femininiteten och perfektionen kvar. Spåren skiljer sig en del från varandra, men det abrupta slutet av Lay me down och den stora variationen Alice in videoland lyckas leverera på endast de här två spåren gör att jag vill höra mer…

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …