Sunday , February 25 2024

The Elevator Drops – Episode 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Archenemy Records, betyg: 0]

The Elevator Drops från Boston finns inte och har inte funnits på länge. Ett par skivor med bandet gavs ut när det existerade, men Episode 1 spelades in mellan 1992 och 1994, och materialet är nu officiellt utgivet för första gången. Det här bandet sminkade sig som clowner och klädde sig som androider med ficklampor fästa i klädseln, men trots imagen blev de aldrig särskilt kända och kostymerna lades på hyllan.
Musiken de ägnade sig åt kan beskrivas som amerikansk indierock a´ la 90-tal, new wave och gitarrbaserad experimentell eller nypsykedelisk pop, ihoprörd i samma gryta. Det är inte ruttet på något vis, men bandets image känns mer intressant än deras spretiga och ojämna konst, även om låtar som “Lennon is dead” (här i sin originalversion), inledande “Space song” och “Strange” är några av plattans höjdpunkter. Ofta känns dock materialet ofokuserat och de fjorton låtar som avhandlas på dessa 44 minuter är många gånger så kaotiska att jag har svårt att bibehålla koncentrationen genom hela lyssningen. Många spår känns ofärdiga och hade kunnat bli mycket bättre om en vaken producent hade fått redigera bland idéerna, men “kill your darlings” tycks inte ha stått på agendan när låtarna spelades in. Det är å andra sidan möjligt att det här materialet inte var tänkt att ges ut från början. Det kan vara förklaringen.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …