Sunday , February 25 2024

Diverse artister – 4 x 4 Multi single Vol.2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Section 44, betyg: 0]

Namnet är kanske lite fantasilöst, men denna platta är precis vad den heter. Fyra artister medverkar med fyra låtar var. Jänkare är dom också (utom Endanger som kommer från Tyskland), det liras inte bara bluegrass i den amerikanska södern.
Modyssey öppnar med en dos luftig synth som är mjuk och behaglig men rätt tråkig. Tilltalande utan att utmärka sig på något sätt.
Tvåan Endanger flirtar både med techno och med Alphaville. Här finns mer potential, och musiken riktar sig mer till dansgolvet än till hörlurarna. Ibland är benen på väg att spritta till, men hejdar sig mitt i rörelsen. Det är något som fattas. Musiken tar aldrig riktigt fart.
Trea ut är Rhytmic Symphony som känns mest anonyma av allihopa. Elektronisk musik som är “atmosfärisk” har jag alltid haft svårt för. När låtarna tystnar har ingenting fastnat i skallen.
Sist ligger Provision som känns mest fantasifulla och spännande. Inte så man går i taket men man experimenterar lite mer och verkar ha en ambition med sin lätt dansanta, men småskruvade, elektropop.
Blandskivor som denna är ofta bra om man vill få smakprov på nya band. Tyvärr hittar jag inget jag riktigt fastnar för.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …