Thursday , April 18 2024

Arctic Monkeys – Whatever People Say I Am, That´s What I´m Not

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Playground, betyg: 6]

Som vanligt när engelsk press hyperhajpar ett inhemskt band visar det sig att gruppen i fråga inte kan leva upp till förhandssnacket. Det betyder dock inte att Arctic Monkeys debutalbum är någon dålig platta, men den är inte lika fantastisk som de brittiska recensenterna har gjort gällande. Arctic Monkeys lirar en rätt simpel och rak rockmusik utan krusiduller eller stora gester. Sångaren låter tämligen ooriginell men å andra sidan har bandet fått ihop några trevliga låtar som svängiga “Fake tales of San Francisco”, 60-talslugna “Riot van” och medeltemporockiga “Red light indicates doors are secured” med sin tilltalande gitarrslinga. Med bra låtar kommer man alltid en bit på vägen, hajpad eller ej.
Nästa cd-släpp ger säkert en kristallkule-titt på hur långt Arctic Monkeys kan komma, men på Whatever People Say I Am, That´s What I´m Not finns det för många utfyllnadsspår för att plattan ska nå de riktiga höjderna. Jag misstänker att Storbrittaniens musikjägare får fortsätta att jaga efter sina nya Beatles, även framöver, men som ett underhållande stopp på vägen duger Arctic Monkeys, även om det vore skrämmande om detta band är Englands stora hopp. Så bra är de helt enkelt inte. Köp gärna plattan och ge den en chans, men förvänta dig inget storverk. Besvikelsen kan i så fall svärta ner ljusglimtarna som finns här.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …